Junta Mayor de la Semana Santa Marinera de Valencia

Viernes, Agosto 18, 2017
  • 1

Publicaciones actuales

publicaciones

semana santa marinera 2018

Estas son las publicaciones emitidas desde Junta Mayor para la Semana Santa de 2018:

Bases concurso carteles - Semana Santa Marinera 2018 (Descargar PDF)

 

 

Últimos tweets

Últimas noticias

EXPOSICION FOTOGRAFICA "UN MOSAICO DE MIRADAS"

Compartir

 

EXPOSICION FOTOGRAFICA

 

Del 31 de mayo al 10 de septiembre. Museo de la Semana Santa Marinera “Salvador Caurin”

Un mosaico de miradas

COLECTIVO SOLOFOTO

La Semana santa Marinera, al margen de su principal motor conductor que es la Pasión y Muerte de Jesús, aglutina también distintas expresiones artísticas, festivas y estéticas que la complementan y enriquecen. Además, la Semana Santa Marinera cuenta con unas marcadas peculiaridades que la hacen diferente y, a la vez, única entre el resto de las Semanas Santas españolas.
Cada uno de sus participantes y cada uno de sus espectadores ve y asimila una Semana Santa diferente, según sus gustos, intereses, devoción, sentimientos. El colectivo Solofoto quiere mostrar en esta exposición los diferentes puntos de vista de sus fotógrafos con el fin de ofrecer al visitante un mosaico variado, rico y colorido de lo que supone y transciende en cada uno la celebración de la Pasión y Muerte de Jesús en las calles de los Poblados Marítimos.

EN RECUERDO DE D. JOAQUIN DIEZ PEREZ. D.E.P.

Compartir

Joaquím Diez Perez va morir el dissabte dia passat 18 de Febrer. Havia nascut l’any 1934 al Canyamelar.

Des de ben jove tingué il.lusió per conéixer coses sobre el Marítim i llisqué llibres, escorcollà biblioteques i va repassar els diaris de la ciutat, buscant dades que il.luminaren la història dels pobles de la mar que tant estimà. En aquella època col.laborà en la revista municipal Valencia Atracción i va conéixer a qui fou Cronista de la ciutat de València, Francesc Almela i Vives.

Eixa afició la va compaginar amb els estudis i es va llicenciar en Dret, diplomant-se també en Psicología.

Amb tot el material que havia investigat, va redactar un estudi, potser el primer que s’havia fet fins aleshores, titulat “Vilanova. Esbozo histórico de los Poblados Marítimos” que meresqué, l’any 1965, un premi de l’Ateneu Marítim.

Fou anomenat Cronista de la població de Torres Torres i en les assembles dels cronistas de la Comunitat Valenciana va presentar nombrosos estudis sobre el Marítim.

Mai va perdre l’interés per descobrir coses sobre el seu poble i donar-les a conéixer, el que l’animà a publicar la col.lecció de llibres “Crónicas del Marítimo” dels que se n’han publicat tres, quedant encara pendent un quart.

També tingué una notable intervenció en l’àmbit de la Setmana Santa Marinera de València, en la que arribà a ser president de la seua Junta Major en el periode 1972-1976. Baix la seua presidència la Setmana Santa Marinera fou declarada “Fiesta de Interés Turístico”, l’any 1974.

Anys abans, a principis dels anys seixanta, junt a un grup de prohomèns del Canyamelar, va participar en la refundació de la Germandat de la Crucifixió del Senyor, iniciativa que es va consolidar a finals de l’esmentada década.

Potser que la última vegada que visità el Museu de la Setmana Santa fou a l’ocasió de haver-li estat concedida a la festa, la Medalla d’Or de la ciutat de València, participant en l’acte, orgullós per la distinció, amb la resta de presidents que, com ell, havien ocupat el càrrec.

Joaquím Diez sempre estagué disposat a participar en qualsevol iniciativa que tinguera com objectiu la promoció i defensa del seu poble, mostrant-se sempre contrari a projectes que pogueren perjudicar les seues característiques, fent escoltar la seua opinió tant mostrant la seua oposició per la prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez, com per la gradual desaparició dels tradicionals miramars.

Descanse en pau.

V Certamen de Bandas de Cornetas y Tambores

Compartir

Buenos días a todos, el próximo 29 de enero se celebrará el V Certamen de Bandas de Cornetas y Tambores que organiza la Junta Mayor de la Semana Santa Marinera de Valencia. A las 11'30 horas partirán en pasacalle desde la Casa-Museo "Salvador Caurín" las bandas participantes hacia la plaza Juan Antonio Benlliure (Reales Atarazanas) para dar comienzo a las 12'00 horas dicho certamen.
Las bandas participantes son:
- Banda CCTT Virgen de los Dolores de Valencia
-Banda CCTT Santo Cáliz de la Cena de Torrent
- Banda CCTT Nuestra Señora del Redentor de La Coma-Paterna
- Banda CCTT CIO de Valencia
Os esperamos